LSV: Zamenica predsednika Skupštine grada ukaljala ugled Novog Sada

“Najmanje što bi Branka Bežanov morala da učini jeste da shvati svoju grešku i da se izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu"

11. mar 2019

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najoštrije je danas osudio prisustvo zamenice predsednika Skupštine grada Branke Bežanov na četničkom skupu u Višegradu i kao članica vladajuće koalicije u Skupštini grada Novog Sada se ogradila od njenih postupaka i zahtevala da uputi izvinjenje građanima.

“Najmanje što bi Branka Bežanov morala da učini jeste da shvati svoju grešku i da se izvini za sramotu i štetu koju je nanela Novom Sadu. Bez obzira da li je sebi dala za pravo da na tom skupu učestvuje kao građanka ili je venac Draži Mihailoviću položila kao funkcionerka Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS), Branka Bežanov je morala biti svesna da će svojim prisustvom ukaljati ugled Novog Sada”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Četnički skup u Višegradu izazvao je brojne kritičke reakcije u Bosni i Hercegovini i u čitavom regionu, a osudile su ga, između ostalih, i ambasade SAD i Velike Britanije u BiH.

LSV je podsetio da je Branka Bežanov zamenica predsednika Skupštine grada Novog Sada, a glavni grad Vojvodine je i Omladinska prestonice Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021.

“I, kao neko ko predstavlja takvu instituciju, takvog grada, nije smela biti tamo. Podsetimo, ovo je drugi put za manje od godinu dana da funkcioneri i funcionerke POKS-a nanose ljagu Novom Sadu. Prošli put je to učinjeno aprila 2018. kada je odbornik POKS-a sa četničkom kokardom na glavi za skupštinskom govornicom izjednačio komunizam i fašizam, a čemu su se odbornici i odbornice LSV tada tome najoštrije suprotstavili”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je “krajnje vreme” da se funkcionerima i funkcionerkama POKS-a stavi do znanja da nemaju pravo da svojom ideologijom blate Novi Sad.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga