LSV zahteva rešavanje problema kafilerije u Zrenjaninu

"Kvalitet života Zrenjaninaca na veoma niskom nivou"

07. okt 2019

Aktivisti zrenjaninskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovali su protest ispred kafilerije u Zrenjaninu zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije “Prekon” i zatražili da se problem bez odlaganja reši.

Građani žale da ne mogu normalno da žive, da ne mogu da izađu napolje i da imaju fizičke smetnje zbog smrada iz kafilerije, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

“Nesnosan neprijatan miris prouzrokovan radom kafilerije građane Zrenjanina muči već godinama. Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji”, piše u saopštenju.

Dodaje se da, iako je rad kafilerije zabranjen na tri godine, uprkos presudi koja je doneta a zatim i potvrđena, i uprkos neadekvatnoj tehnologiji, kafilerija i dalje bez prekida radi.

LSV je ocenio da je kvalitet života Zrenjaninaca na veoma niskom nivou i naveo da oni nemaju zdravu pijaću vodu, te ad su uskraćeni i za čist vazduh.

“Smatramo da je nedopustivo da se gradski čelnici ponašaju ovako neodgovorno prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda i niko nema prava da ih tako tretira. Zahtevamo od gradskih čelnika da bez odlaganja reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život”, piše u saopštenju.

Zatražili su da se poštuje zabrana rada kafilerije bez obzira na žalbu apelacionom sudu, a zatim da se obezbedi nova tehnologija ili da se trajno zatvori kafilerija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga