- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Zabraniti održavanje skupa podrške Milanu Nediću

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ponovo je danas postavila pitanje nadležnim državnim organima hoće li doneti odluku o zabrani održavanja spomen-skupa predsedniku kvislinške Vlade Srbije u Drugom svetskom ratu Milanu Nediću.

Ovaj skup je najavljen za sutra, a kao organizatori su navedene organizacije “Srpski carostavnik” i “Srbska akcija – podvig i borba”.

“Delovanje pojedinaca i organizacija, koje za cilj imaju promovisanje ideja ekstremizma mora biti strogo sankcionisano. Zatvaranje očiju pred pokušajima obnove fašističkih ideja i revizije Drugog svetskog rata je veoma loše i za posledicu može imati povećanje nestabilnosti u društvu”, ocenio je LSV u saopštenju za javnost.

Dodaje se da i jučerašnji protest ekstremno desne organizacije “Zavetnici” pred beogradskom Kućom ljudskih prava, kao i pretnje novinaru televizije N1 Nikoli Radišiću “pokazuju koliko je razgranata delatnost desnoekstremističkih grupa”.

“Očekujemo da skup posvećen Milanu Nediću bude zabranjen, te da nadležni organi pokrenu inicijativu da Ustavni sud Srbije razmotri zabranu ovih, ali i drugih, organizacija koje promovišu fašizam i druge oblike desnog ekstremizma”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!