LSV: Vulin da odgovori zašto se ne donosi zakon o finansijskoj podršci porodici

"Ovaj zakon već treću predizbornu kampanju služi samo kao mamac roditeljima"

11. maj 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas ministra ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina da izbegava da odgovori na pitanje kada će predložiti na usvajanje zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom i koristi već izlizanu taktiku skretanja pažnje sa osnovne teme, odnosno nezavršenog posla.

U saopštenju LSV ocenjujse da ovaj zakon već treću predizbornu kampanju služi samo kao mamac roditeljima.

„Predsednika Pokrajinskog odbora Pokreta socijalista u AP Vojvodini Bojana Torbicu ovlastio je da nizom neargumentovanih uvreda na račun Lige socijaldemokrata Vojvodine premesti pažnju sa ovog izuzetno važnog socijalnog pitanja na teren međupartijskih prepucavanja. To što i Vulin i Torbica postavljanje pitanja od javnog značaja doživljavaju kao uvredu govori o njihovom shvatanju vođenja politike i zastupanja interesa građana“, navodi LSV.

Dodaje se da građani imaju prava da znaju kada će nešto što im se godinama obećava u predizbornim kampanjama, pa posle zaboravi, biti realizovano, pogotovu kada se radi o tematici od vitalnog značaja kao što je uticaj na poboljšanje uslova za roditelje sa decom u eri pada nataliteta i odliva stanovništva.

LSV napominje i da neće odgovarati na banalne uvrede partije „koja koalicione partnere menja kao čarape i zaboravlja sve nedaće koje su oni priredili građanima naše zemlje“.

„Pominjanje dvorca Heterlend, gde je po njihovim rečima DS proneverila sredstva namenjena za izgradnju doma za decu ometenu u razvoju, najbolji je primer licemerja Pokreta socijalista i njihovih koalicionih partnera. Sa tim istim ljudima koje optužuju za proneveru sada su napravili koaliciju upravo u mestu gde se dvorac nalazi i gde je predsednik odborničke grupe jedan od optuženih u istom slučaju“, ukazuje LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga