LSV: Vreme je za novu policijsku stanicu u Novom Sadu

Ništa bez Policijske uprave za Vojvodinu

18. jul 2014

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravio je danas odluku da glavni grad Vojvodine dobije dobije 200 policajaca i poručio da su se konačno stekli uslovi da bude otvorena policijska stanica u delu grada Novo naselje, u kojem se često dešavaju različiti incidenti i nasilje.

„Novi Sad se proteklih godina od najbezbednijeg grada u bivšoj Jugoslaviji, pretvorio u najnebezbedniji u Srbiji, grad u kojem se pucalo pored škola i obdaništa i koji su terorisale bande huligana i razbojnika, do mere da je u jednom momentu Žandarmerija morala da bude na ulicama“, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da Novi Sad ne bi godinama morao da čeka na povećanje broja policajaca, da je bio usvojen predlog LSV za formiranje Policijske uprave za Vojvodinu, koja bi omogućila decentralizaciju i bolju koordinaciju rada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od 268 policajaca koji su završili obuku u Centru za osnovnu policjsku obuku u Sremskoj Kamenici, 201 će biti raspoređen u Policijsku upravu Novi Sad, čime će se povećati bezbednost svih građana multinacionalnig Novog Sada, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. “201 novi pripadnik MUP-a imaće zadatak da pruži bezbednost za sve građane ovog multinacionalnog grada”, rekao je Stefanović u Novom Sadu na promociji 11. klase policajaca koji su osnovnu policijsku obuku završili u Sremskoj Kamenici.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je Grad Novi Sad danas poklonio policiji 24 nova automobila, kako bi im olakšao posao.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga