LSV: Vratiti Vojvodini nadležnost nad Fruškom gorom

Nedavno je na zahtev jednog manastira na Fruškoj gori posečeno 10 hektara bagrema

21. mar 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da Nacionalni park Fruška gora bude vraćen u pokrajinsku nadležnost i ocenila da ta vojvođanska planina “sve više liči na golet”.

“Pored problema bespravne seče, nedavno je na zahtev jednog manastira na Fruškoj gori posečeno 10 hektara bagrema. Sečom ovih stabala narušen je ekosistem, preti opasnost od erozije i zagađenja vazduha”, naveo je LSV u saopštenju za javnost, povodom Svetskog dana šuma, 21. marta.

Dodaje se da LSV ni mesec dana nakon poslaničkog pitanja nije dobila odgovor od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

“Kada se zna da je pošumljenost Vojvodine svega šest procenata, a da je evropski prosek više od 40 odsto, neplanska seča koja uzima maha i na tim jedva pošumljenim parcelama, kakva je Fruška gora, postaje zabrinjavajuća. Ovo je još jedan dokaz zašto je važno da se Vojvodini vrati nadležnost nad Nacionalnim parkom Fruška gora”, piše u saopštenju koje je potpisala republička poslanica LSV Nada Lazić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga