LSV: Vratiti se rešavanju životnih problema

Okrenuti se privlačenju sredstava iz fondova Evropske unije

17. maja 2016

Zrenjaninska Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da što pre treba održati konstitutivnu sednicu Skupštine grada Zrenjanina.

U saopštenju te stranke se poručuje i da ne treba gubiti vreme, već vratiti stvari u normalu i fokusirati se na rešavanje problema građana Zrenjanina.

„Zrenjanin je pogođen nezaposlenošću i siromaštvom, industrija se ugasila, zato je neophodno da iskoristimo postojanje industrijske tradicije, dobar geografski položaj i druge značajne potencijale koje naš grad ima. Njih je potrebno aktivirati na pravi način i iskoristiti mogućnosti koje nam se pružaju“, piše u saopštenju zrenjaninske LSV.

LSV je predložila i da se u narednom periodu Zrenjanin u mnogo većoj meri okrene privlačenju sredstava iz fondova Evropske unije. Pored toga što bi se privukla sredstva, smatraju u toj stranci, fondovi Evropske unije korisni su i da se strateški pripremimo za reforme koje je neophodno sprovesti za pripremu za članstvo u EU.

„Grad Zrenjanin mora da gleda u budućnost i preuzme stvari u svoje ruke kako bi se obezbedio bolji život građanima koji žive ovde, jer država često ne može da uoči probleme na lokalu i nema kapacitet da pokrije rešavanje svih problema“, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da su sredstva pretpristupnih fondova Evropske unije od izuzetnog značaja za razvoj lokalnih zajednica. „Smatramo da je neophodno više se angažovati u izradi projekata u cilju poboljšanja infrastrukture, organizacionih i tehničkih kapaciteta na lokalnom nivou“, piše u saopštenju LSV u Zrenjaninu.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga