LSV: Vozovi spori, a obećanja idu brzinom od 200 kilometara na sat

“Očekujemo od ministara da vode realnu politiku, a ne da se bave naučnom fantastikom”

21. maj 2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da su brzine vozova na prugama u Vojvodini veoma male, a istovremeno ministri obećavaju da će vozovi ići brzinom od 200 kilometara na sat.

“Očekujemo od ministara u Vladi Srbije da vode realnu politiku u interesu građana, a ne da se bave naučnom fantastikom”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović najavila je da će u novembru mesecu započeti radovi na modernizaciji pruge Beograd – Stara Pazova, nakon čega će vozovi na toj relaciji voziti brzinom od 200 kilometara na sat.

“Ove informacije dolaze u trenutku kada je prosečna brzina vozova na prugama Srbije 42 kilometra na sat. Na velikom delu deonica dozvoljena je brzina od svega 10 kilometara na sat”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je navela da vožnja na liniji Zrenjanin – Kovačica traje gotovo 90 minuta, a radi se o mestima koja su udaljena svega 40 kilometara, dok vozu na relaciji Kikinda – Zrenjanin treba 2 sata i 15 minuta da bi stigao na odredište, a autobusom se ta relacija pređe za 50 minuta.

“Za početak, država bi trebalo da učini sve da poveća prosečnu brzinu na svim prugama u Srbiji sa 42 na 82 kilometra na sat, a obećanja o svetlosnim brzinama na našim prugama da ostave za neka druga vremena”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga