LSV: Vojvođanski front u Novom Bečeju osvojio 20 odsto glasova

"Zausrtavili smo naprednjačku mašineriju“

24. juna 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je na izborima za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej Vojvođanski front u svom prvom okršaju osvojio 20 odsto glasova i time „zaustavio naprednjačku mašineriju“.

„Vojvođanski front je pokazao da stiže novo vreme u političkoj istoriji Vojvodine. I pored svih neregularnosti koje su pratile izbornu trku pokazali smo da možemo da se borimo sa glasačkom mašinerijom Srpske napredne stranke“, ističe se u saopštenju LSV.

Napominje se da se to desilo uprkos velikom naporu naprednjaka i „mučnom, grčevitom prisiljavanju ljudi da izađu i glasaju za njih“, te je SNS osvojio mnogo manji broj glasova nego na lokalnim izborima 2016.

LSV poručuje da ovi izbori nagoveštavaju početak njihovog pada sa političkog trona sa kog su suvereno vladali poslednjih nekoliko godina.

„Dokazali smo da autoritarni jednopartijski sistem nema podršku. Nastavljamo i dalje borbu za pristojno društvo u pristojnoj Vojvodini i svim njenim gradovima i selima. Nastavljamo i dalje da okupljamo sve koji žele da zaustave propadanje našeg mesta, naše pokrajine i naše zemlje“, navodi LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga