LSV: Vojvođanski front da okupi autonomaše

"Za Vojvodinu tražimo zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom"

26. okt 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poručila je sa konstitutivne sednice Glavnog odbora da je potrebno formirati „Vojvođanski front“, koji će okupiti sve partije i nevladine organizacije koje su spremne da se ujedine oko jednog političkog cilja, odnosno vraćanja pune autonomije pokrajini.

„Bez obzira na sve razlike među nama, zajedničko nam je da za Vojvodinu tražimo zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, pravo na izvorne prihode i imovinu, garantovane Ustavom“, poručila je LSV sa konstituivne sednice.

LSV je u saopštenju sa sednice dodala da je logično da, kao najveća i najorganizovanija stranka, ona bude predvodnik okupljanja budućeg Vojvođanskog fronta.

LSV je na sednici koja je održana u četvrtak uveče završila konstituisanje stranačkih organa posle XII kongresa, a Glavni odbor je za generalnog sekretara LSV izabrao Bojana Kostreša, za potpredsednike Branislava Bogaroškog, Dejana Čapoa i Roberta Kolara, a za predsednika Izvršnog odbora Sašu Šućurovića.

Izabrani su predsednici stručnih saveta, kao i članovi Političkog saveta, a na njegovo čelo je ponovo izabran Dušan Jakovljev.

Pre sednice Glavnog odbora stranke za portparola imenovan je Aleksandar Marton, a za sekretara Sekretarijata za međunarodne odnose Aleksandar Jovanović.

Odlučeno je i da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, LSV uputi zahtev za prijem u članstvo EFA (European Free Aliance).

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga