LSV: Vojvođanska privreda u katastrofalnom stanju

"Prosečne plate su u Vojvodini 30 odsto niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno”

18. feb 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je privreda u toj pokrajini u “katastrofalnom” stanju, što je posledica “katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji”.

“Građani Vojvodine ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku. Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenosti, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30 odsto niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno”, naveo je u saopštenju za javnost član Predsedništva LSV Jovan Aksentijević.

On je pozvao pokrajinske vlasti da “smognu snage” i da progovore o katastrofalnom stanju privrede u Vojvodine, umesto što iznose podatke o „veličanstvenom“ rastu BDP-a od dva odsto.

“Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik, kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije”, naveo je Aksentijević.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga