LSV: Vojvodini nisu potrebne međusobne optužbe autonomaša

"Pozivamo sve ljude dobre volje koji kao i mi veruju da se u Vojvodini može živeti bolje da nam se pridruže”

02. okt 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da Vojvodini nisu potrebne međusobne optužbe između onih koji su za to da se toj pokrajini vrati puna autonomija i pozvala sve da joj se pridruže u borbi za bolji život u Vojvodini.

U saopštenju za javnost koje je naslovljeno kao odgovor Vojvođanskoj partiji na optužbe, LSV je naveo da se punih 25 godina, “svakoga dana” bori za zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i izvorne prihode za Vojvodinu, garantovane ustavom.

“Kao što je to činila prethodnih 25 godina, nastaviće i dalje sve dok to i ne izbori. I kao što smo to činili i u prethodnih 25 godina, to ćemo raditi u skladu sa zakonima i Ustavom, u parlamentima i kroz institucije. Pozivamo sve ljude dobre volje koji kao i mi veruju da se u Vojvodini može živeti bolje da nam se pridruže”, piše u saopštenju.

Prethodno je Vojvođanska partija ranije danas optužila predsednika LSV Nenada Čanka da stoji iza organizacije Mlada Vojvodina, koja je autor grafita “Vojvodina = Katalonija”, koji su se prethodnih dana pojavili u više vojvođanskih gradova.

VP je reagovala na saopštenje Mlade Vojvodine, organizacije koja je odbacila navode pojedinih medija da ih podržava predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić i u kojem su se ogradili i od VP i Vojvođanskog kluba, jer “obesmišljavaju republikanske ideje”.

„Javnost još neko vreme možda i možete prevariti, ali ne možete i nas koji vas jako dobro poznajemo, Čanak Nenade. Bolje bi vam bilo da ste ste se pridružili ‘Šetnji za Vojvodinu’ i pokazali da vam je zaista i stalo, umesto što indirektno napadate jedino vojvođansko okupljanje poslednjih godina na kojem je moguće izreći punu istinu”, navela je Vojvođanska partija.

Oni su Čanka optužili i za “privatnu saradnju sa Vučićevim režimom”.

Vojvođanska partija i Vojvođanski klub su za 5. oktobar najavili “Šetnju za Vojvodinu”, a Mlada Vojvodina je u saopštenju za javnost poručila da ne treba organizovati “šetnju” već “Marš za Vojvodinu”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga