LSV: Vojvodina zakinuta Nacrtom zakona o planiranju i izgradnji

Umesto Vojvodine, u nacrtu zakona regioni

20. avg 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je uložila primedbe na Nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o planiranju i izgradnji, u kojima između ostalog zahteva da se ne umanjuju nadleženosti Vojvodine na ovom polju.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da se u tom nacrtu zakona, u odnosu na prethodni tekst, ukida pravo Vojvodini da daje saglasnost na prostorne planove jedinica lokalne samouprave i generalne urbanističke planove na teritoriji pokrajine.

Ta stranka je zatražila i da Agencija za prostorno planiraje ima rganizacionu jedinicu u sedištu organa Vojvodine, a može ih imati i u drugim mestima u skladu sa Statutom. „Naime, autori Nacrta su u tom stavu umesto AP Vojvodine, koja je ustavna kategorija, naveli sedišta regiona, a regioni kao teritorijalne organizacije ni u Srbiji, niti u njenom Ustavu još ne postoje“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je period od 29. jula do 20. avgusta, „usred leta i godišnjih odmora“, bio nedovoljan i loš za kvalitetnu javnu raspravu o tom nacrtu zakona.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga