LSV: Vojvodina bez pijaće vode, a Beograd kupuje solarne kontejnere

Dok se u Beogradu gradi “Beograd na vodi”, većina naselja u Vojvodini nema kanalizaciju

13. feb 2017

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Nada Lazić ocenila je danas da bi ideja o postavljanju kontejnera na solarni pogon sa bežičnim internetom u Beogradu “zvučala više nego dobro da nije slika i prilika neravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji”.

“Jer, dok se u Beogradu razmišlja o takvim kontejnerima, građani u Zrenjaninu 13 godina nemaju ispravnu vodu za piće. Ništa bolje nije ni u Temerinu kao i u brojnim drugim mestima širom Vojvodine, a naročito u Banatu”, navela je Nada Lazić u saopštenju za javnost.

Prema njenim rečima, dok se u Beogradu gradi “Beograd na vodi”, većina naselja u Vojvodini nema kanalizaciju.

“Dok se Beogradu zakonima uvećavaju nadležnosti, Vojvodini se svakim novim zakonom nadležnosti umanjuju. Toj slici treba dodati i propadanje sela, nedostatak novca za rešenje problema otpada i sanacije divljih deponija, te čitav niz drugih infratsrukturnih problema. A razlike u zaradama, u odnosu na Beograd i njegove opštine, tek su posebna tema”, kazala je Nada Lazić.

Dodala je da sve to nije krivica građana Beograda, nego centralista koji godinama rade upravo da tako bude.

“I nije ovakav neravnomeran razvoj specifičan samo za Vojvodinu, tako je i u drugim krajevima Srbije koji takođe zaostaju i propadaju dok se sav život sliva u jedan centar. Zbog toga je neophodna hitna decentralizacija zemlje”, poručila je Nada Lazić.

Prema njenim rečima, dok je Vojvodina imala punu autonomiju ravnomerno su se razvijali svi krajevi te pokrajine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga