- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Vlast u Žitištu ignoriše preporuku za smenu predsednika opštine

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) oštro je danas kritikovala vladajuću većinu u opštini Žitište predvođenu Srpskom naprednom strankom, zato što na dnevni red zasedanja Skupštine opštine ne stavlja preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za razrešenje predsednika opštine Mitra Vučurevića.

LSV je u saopštenju za javnost optužio vladajuću većinu da ignoriše, ne stavlja na dnevni red i ne obaveštava odbornike šta se dešava sa preporukom za razrešenje Vučurevića sa javne funkcije.

Ta preporuka Agencije za borbu protiv korupcije objavljena je jer je predsednik opštine Mitar Vučurević prekršio odredbe Zakona o Agencijji za borbu protiv korupcije.

Funkcioner LSV-a Mirće Lelea u saopštenju za javnost je naveo da odbornici te stranke nisu učestvovali u radu Skupštine opštine u Žitištu pre tri dana, jer ne žele da učestvuju u “obesmišljavanju” najvažnijeg predstavničkog tela lokalne samouprave od strane vladajuće koalicije.

“Vladajuća većina dosledna je u ignorisanju predloga koji dolaze iz redova opozicije, izbegava raspravu o dokumentima Agencije za borbu protiv korupcije i Državne revizorske institucije i pretvara lokalni parlament u glasačku mašineriju, koja služi samo za aminovanje poteza koje u ime građana opštine Žitište preduzima opštinska vladajuća koalicija”, naveo je Lelea.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!