LSV: Vlast da prestane da se takmiči u naoružanju, građanima potrebnije moderne škole i radna mesta

"Plate u polovini zemalja EU na mesečnom nivou u rangu su godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji"

14. jan 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je predstavnike državnih organa Srbije da prestanu da se takmiče u naoružavanju i da počnu valjanije da procenjuju šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji, a to su, kako navode, nova radna mesta i moderne škole a ne raketni sistemi.

„Rad na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje infrastrukturne mreže, efikasnije privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta, samo su neki od problema koje bi trebalo rešiti pre kupovine aviona i raketa“, ističe se u saopštenju LSV povodom izjave načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o potrebi nabavke raketnog sistema PVO dometa 400 kilometara.

U saopštenju se napominje da je ta Dikovićeva izjava samo još jedan primer „patriotskog“ istupanja predstavnika vlasti, te da je mesecima unazad javnost Srbije preplavljena vestima o nabavci ratnih aviona, a da je sada „započela faza raketnog snabdevanja države„.

LSV navodi da se ne protivi efikasnom sistemu odbrane Srbije, ali ukazuje da je u vremenu kad je bruto društveni proizvod jedan od najnižih u Evropi i kada su plate u polovini zemalja Evropske unije na mesečnom nivou u rangu godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji, potrebno mnogo pažljivije određivati prioritetne zadatke.

Ta stranka upozorava da su i demografski pokazatelji Srbije jako loši, te da trendovi jasno ukazuju da će se odliv mladih ka zapadu nastaviti, pa čak i pojačati.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga