LSV: Vlada Srbije srlja u grešku jer planira zemlju da prodaje strancima

"Pokušavamo da zaštitimo i poslednji resurs koji imamo - zemlju koja nas hrani"

07. nov 2015

Visoki funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i pokrajinski poslanik te stranke Robert Kolar zatražio je danas od Vlade Srbije da odustane od svoje “katastrofalne namere i greške u koju srlja”, odnosno da odustane od donošenja zakona kojim će se omogućiti prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima.

“Nazivali su nas izdajnicima kada smo ukazivali na neophodnost evropskih integracija i to oni koji su danas zagovornici istih tih evropskih integracija. I time nam priznaju da smo bili i da jesmo u pravu”, rekao je Kolar nakon defilea vojvođanskih zastava koji je LSV organizovao u mestu Kisač u blizini Novog Sada.

Dodao je da će, ukoliko Vlada Srbije ipak ne posluša apele LSV, to biti “nepopravljiva greška”.

“Danas nas nazivaju pogrdnim imenima jer pokušavamo da zaštitimo i poslednji resurs koji imamo – zemlju koja nas hrani, zemlju po kojoj hodamo, zemlju koja u životu drži gotovo većinu stanovnika ove zemlje”, kazao je Kolar.

LSV2Predsednik Političkog saveta LSV Dušan Jakovljev rekao je u mestu Taraš u opštini Zrenjanin da je namera LSV da prikupi 100.000 potpisa na peticiju kojom se traži da se oranice ne prodaju strancima niti domaćim tajkunima i upitao ko može da ignoriše toliki broj potpisa građana.

On je upozorio da za 15 dana u Skupštinu Srbije stiže Predlog zakona o izmenama zakona o poljoprivrednom zemljištu, nakon čega će, ukoliko ga parlament usvoji, sva mala i srednja poljoprivredna gazdinstva praktično ostati bez mogućnosti da uzimaju zemlju u zakup.

Predsednik novosadskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić rekao je na istoj akciji koja je održana u Begeču pored Novog Sada da je Srbija već doživela divlje privatizacije i da su mnoge fabrike uništene, a sada postoji velika opasnost da se i državna zemlja proda bez ikakvih kriterijuma.

LSV je danas organizovao defile vojvođanskih zastava i prikupljanje potpisa na peticiju u Begeču, Kisaču, Čoki, Ruskom Selu, Tarašu i Laliću.

Sutra će iste akcije biti organizovane i u Mošorinu u blizini Titela i to će biti 30. mesto u Vojvodini u kojem je LSV organizovo defile zastava i prikupljanje potpisa u poslednje tri sedmice.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga