LSV: Veliki korak ka EU, a sada uključiti i Vojvodinu

Formirano više od 60 pregovaračkih timova, a samo u jednom od njih je jedan predstavnik Vojvodine

14. dec 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je večeras otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU i zatražila da i pokrajinska administracija bude uključena u pregovore.

“Očekujemo da će Vlada Srbije sada pokazati da je shvatila ono što su i evropski zvaničnici prepoznali kao važnost – da u proces pregovora moraju biti uključene i regionalne i lokalne vlasti jer preko 70 procenata svega o čemu se pregovara upravo će morati da se implementira na nižim nivoima vlasti”, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisala visoka funkcionerka LSV Maja Sedlarević.

Ona je navela da je trenutno formirano više od 60 pregovaračkih timova, a samo u jednom od njih je jedan predstavnik Vojvodine.

“Vojvodina bi svakako morala da ima dominantnu ulogu u pregovaračkom poglavlju 11, koje se odnosi na oblast poljoprivrede, kao i u timu za pregovaračko poglavlje 22 koje se odnosi na regionalnu politiku. Veliki doprinos bi predstavnici pokrajinske administracije mogli dati za poglavlja 23 i 24 u smislu zaštite i unapređenja ljudskih prava, jer Vojvodina jeste primer koji drugi tek treba da slede i dosegnu”, kazala je Maja Sedlarević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga