LSV: Veće lokalne nadležnosti u protivgradnoj zaštiti

Odbornici da traže izmene zakona kako bi se sistem zaštite od grada doveo na nivo koji će garantovati sigurnost

21. juna 2016

Zrenjaninski odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da bi lokalna samouprava trebalo aktivnije da se bavi protivgradnom zaštitom, bez obzira na ingerencije u rukama republičkih vlasti.

Marton je novinarama rekao da je nedopustivo da Vojvodine nema nadležnosti u toj oblasti.

„Prolećne i letnje vremenske nepogode koje pogađaju naše krajeve za posledicu imaju znatno smanjenje prinosa poljoprivrednih proizvoda, a neretko su prinosi i potpuno uništeni“, istakao je odbornik LSV.

On je dodao i da je najveći deo poljoprivredne proizvodnje na teritoriji Vojvodine.

„Strelci na stanicama protivgradne zaštite na teritoriji Zrenjanina su malo plaćeni, veoma loše opremljeni raketama i pomoćnim sredstvima, i često ostavljeni na milost i nemilost vremenskim nepogodama. Lokalna samouprava bi morala smisliti strategiju pomoći protivgradnoj zaštiti u Zrenjaninu i na taj način stvoriti preduslove za uspešnije funkcionisanje ovog sistema“, kazao je Marton.

On je pozvao odbornike Skupštine Zrenjanina da iskoriste mogućnosti koje im Zakon o lokalnoj samoupravi daje i da Skupštini Republike Srbije upute zahtev za usvajanje novog Zakona o protivgradnoj zaštiti, koji bi jasnije regulisao ulogu Vojvodine i lokalnih samouprava, kako bi se ceo sistem zaštite od grada doveo na nivo koji će garantovati mnogo viši stepen sigurnosti poljoprivrednim proizvođača.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga