LSV: Uvredljiv govor Sergeja Trifunovića u Novom Sadu osmislile pojedine političke stranke

"Govor su osmislli upravo oni,koji su zvaničnu zastavu Vojvodine nazivali separatističkom, koji nose transparente protiv EU"

06. mar 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je sada sasvim jasno da iza uvredljivog govora predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića stoje pojedine političke partije, kojima smeta Vojvodine i kojima smeta gradjanski karakter protesta.

“Govor Sergeja Trifunovića i njegov napad na Vojvodinu osmišljen je od pojedinih političkih predstavnika organizatora protesta. Upravo onih, koji su zvaničnu zastavu Vojvodine nazivali separatističkom, koji nose transparente protiv EU i koji žele da politički kapitalizuju nezadovoljstvo demonstranata”, ocenio je LSV u saopštenju za javnost.

Dodali su da o tome svedoči i činjenica da su samo nestranačke ličnosti u Savetu protesta u Novom Sadu objavile saopštenje u kojem su se ogradile od Trifunovićevog govora mržnje.

“Činjenica da nije bilo punog konsenzusa (u Savetu protesta) za objavu takvog saopštenja nije iznenadjenje. Naprotiv, to je još jedan dokaz da je govor Sergeja Trifunovića i njegov napad na Vojvodinu osmišljen od pojedinih političkih predstavnika organizatora protesta”, naveo je LSV.,

Dodali su da je svako od petoro potpisnika saopštenja još jednom pokazalo lični integritet i kakvu političku kulturu i uopšte, kakve promene želi za Novi Sad, Vojvodinu i čitavu zemlju.

“Upravo oni su na najbolji način pokazali brigu za interes i ideje mnogih pojedinki i pojedinaca koji su prethodnih nedelja izlazili na ulicu da bi učestvovali u građanskom protestu”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga