LSV: Utvrditi odgovornost za račune za gas i struju

Da Vojvodini nisu oduzeti Naftagas i Elektrovojvodina, ovo se ne bi dešavalo

18. jan 2014

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se hitno utvrdi ko je odgovoran za greške sa računima za gas i struju i da se saopšti kako će građani biti obeštećeni.

„Da Vojvodina i dalje upravlja svojim Naftagasom, ne bi se dogodilo da građani bez obrazloženja dobiju veće račune za decembar i da im se domaći, vojvođanski gas naplaćuje po ceni ruskog“, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Prema navodima ove stranke, dok je Elektrovojvodina 50 godina naplaćivala utrošenu električnu energiju, nije se dogodilo da domaćinstva listom dobiju dvadesetak odsto veće račune za struju u decembru.

„Zato se hitno mora utvrditi da li je moguće da je baš ove godine potrošnja struje ođednom toliko porasla u decembru, ili je neko u Beogradu procenio da EPS-u toliko treba da podmiri neke gubitke“, piše u saopštenju koje je potpisao republički poslanik LSV Dragan Andrić.

Ocenjuje se da su navodne greške sa naplatom gasa i struje više nego ozbiljan udarac na džepove građana, a pogotovo Vojvođana koji su poznati kao redovne platiše računa.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga