- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Utvrditi motive paljenja vojvođanske zastave

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u vojvođanskom parlamentu Branislav Bogaroški zatražio je danas da se utvrde motivi za paljenje zastave Vojvodine u Staroj Pazovi.
Bogaroški je novinarima u Skupštini Vojvodine kazao da je zadovoljan što je policija pronašla osobe koje su u Staroj Pazovi u noći između 20. i 21. marta zapalile zastavu Vojvodine.
„LSV će insistirati na tome da se utvrdi koji su to motivi njih naterali da učine tako nešto necivilizacijsko, nedemokratsko i apsolutno nedopustivo. Mi ćemo tako nešto uvek osuditi, a apelujemo na MUP da utvrdi prave motive ovog događaja“, rekao je Bogaroški.
Paljenje vojvođanske zastave osudio je i vojvođanski odbor G17 plus i naveo da je taj čin „klasičan akt vandalizma“.
„Vandalizmi ove vrste nikako ne smeju postati praksa u Vojvodini, regiji otvorenosti, tolerancije, razumevanja i saradnje svih koji u njoj žive“, navodi se u saopštenju te stranke.
Policija iz Sremske Mitrovice saopštila je danas da će protiv Nikole J. (19) i Miodraga R. (30) iz Stare Pazove biti podnete krivične prijava jer su osumnjičeni da su zapalili zastavu Vojvodine na jarbolu ispred Skupštine opštine Stara Pazova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!