LSV: Utvrditi motive paljenja vojvođanske zastave

Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u vojvođanskom parlamentu Branislav Bogaro…

23. mar 2010

lsv.jpgPredsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u vojvođanskom parlamentu Branislav Bogaroški zatražio je danas da se utvrde motivi za paljenje zastave Vojvodine u Staroj Pazovi.
Bogaroški je novinarima u Skupštini Vojvodine kazao da je zadovoljan što je policija pronašla osobe koje su u Staroj Pazovi u noći između 20. i 21. marta zapalile zastavu Vojvodine.
„LSV će insistirati na tome da se utvrdi koji su to motivi njih naterali da učine tako nešto necivilizacijsko, nedemokratsko i apsolutno nedopustivo. Mi ćemo tako nešto uvek osuditi, a apelujemo na MUP da utvrdi prave motive ovog događaja“, rekao je Bogaroški.
Paljenje vojvođanske zastave osudio je i vojvođanski odbor G17 plus i naveo da je taj čin „klasičan akt vandalizma“.
„Vandalizmi ove vrste nikako ne smeju postati praksa u Vojvodini, regiji otvorenosti, tolerancije, razumevanja i saradnje svih koji u njoj žive“, navodi se u saopštenju te stranke.
Policija iz Sremske Mitrovice saopštila je danas da će protiv Nikole J. (19) i Miodraga R. (30) iz Stare Pazove biti podnete krivične prijava jer su osumnjičeni da su zapalili zastavu Vojvodine na jarbolu ispred Skupštine opštine Stara Pazova.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga