LSV: Uradićemo analizu Predloga zakona o nadležnostima

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da će predstavnici te stra…

27. mar 2009

lsv.jpgPotpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Marton izjavio je danas da će predstavnici te stranke u Izvršnom veću i Skupštini Vojvodine analizirati Predlog zakona o nadležnostima Vojvodine.
„Dosta toga je već analizirano, a kada posao bude završen, donećemo odluku i na koji način ćemo se odnosti prema zakonu o nadležnostima i samom Statutu Vojvodine. Mi smo već govorili da je jedina moguća promena Predloga statuta tehničke prirode“, rekao je Marton na konferenciji za novinare u Novom Sadu.
Funkcioner LSV je kazao da, osim promena zareza ili tačke, ništa drugo u Statutu, ne može biti menjano i najavio da će LSV doneti odluku koja je u interesu građana Vojvodine.
„Kada je reč o zakonu o nadležnostima, LSV će ga podržati, ako on ne bude značio sakaćenje Statuta. A ako, ipak, bude značio sakaćenje, LSV će na vreme obavestiti javnost o svojim potezima“, rekao je Marton.
Potpredsednik LSV-a je danas najavio da stranka pokreće akciju „Kupujmo vojvođansko“, koja bi trebalo da pomogne građanima da lakše prebrode sve veću ekonomsku krizu.
Kako je rekao, LSV smatra da se u ovim danima krize, i u Vojvodini i u Srbiji, mora dati značaj domaćim prozvodima koji su veoma kvalitetni.
„Ovo je prilika da pozovemo građane i građanke da prioritet daju proizvodima iz Vojvodine koji su veoma kvalitetni i prodaju se širom sveta. Zbog toga i Vojvođani treba da pokažu da poštuju taj proizvod“, naveo je Marton i naveo da priča nije separatistička, niti se njome poziva na bojkot robe koja nije iz Vojvodine.
Marton je rekao i da će LSV u narednom periodu pokrenuti inicijativu da se u Srbiji formiraju specijalni sudovi koji bi u kratkom roku donosili odluke u radnim sporovima.
Kako je rekao, u Vojvodini se vodi više od 20.000 radnih sporova i taj posao ide veoma sporo, pa se i više godina čeka da radnik ostvari svoje pravo.
„Zato će LSV, preko svoje poslaničke grupe u Skupštini Srbije, iskoristivši činjenicu da podržavamo Vladu Srbije, podneti predlog zakona koji ćemo u narednom periodu sačiniti sa sindikatima i organizacijama koje se bave ovim pitanjima“, rekao je Marton.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga