- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Umesto promene imena Zrenjanina, neka se pozabave rešavanjem konkretnih problema građana

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da deli ogorčenost građana Zrenjanina povodom nedavnog isticanja bilborda sa porukom „Dobro došli u Petrovgrad“ i zatražila da se lokalni tajkuni i gradske vlasti pozabave rešavanjem brojnih konkretnih poroblema građana.

Mediji su preneli da je bilborde postavilo udruženje „Petrovgrad“, koje je 2017. godine pokrenulo inicijativu da se promeni naziv grada Zrenjanin.

“Poznato je da dominantnu ulogu u udruženju ‘Petrovgrad’ imaju lokalni tajkuni koji nisu poznati po preteranoj brizi za interese svojih radnika, te ih pozivamo da u što kraćem roku istaknu bilborde na kojima će oglasiti otvaranje novih radnih mesta, sa platama koje omogućavaju normalan život radnika i njihovih porodica. Građanima ne trebaju bilbordi sa politikantskim porukama, nego dobro plaćena radna mesta i grad u kojem se dobro živi”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Zrenjaninski aktivisti sprečili su 2017. godine promenu imena Zrenjanina u Petrovgrad, koju je pokrenulo istoimeno udruženje, uz podršku pojedinih gradskih čelnika.

“Zrenjanin i dalje nema zdravu pijaću vodu, kafilerija ugrožava zdravlje građana, Dani piva i dalje ne nude pivo proizvedeno u Zrenjaninu, a plate radnika su ispod državnog proseka. Sa druge strane, lokalna vlast je pokazala šta misli o narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. U toku manifestacije ‘Dani piva’ vlast je mobilne toalete stacionirala neposredno uz spomenik ovom heroju borbe protiv fašizma. Sramotno!”, naveo je LSV.  

Dodali su da cilj svih gradskih lokalpatriota mora biti poboljšanje uslova života u Zrenjaninu, pošto sve više Zrenjaninaca odlazi u inostranstvo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!