LSV: Učestale krađe u Banatu

Posebno ugrožena staračka domaćinstva

25. mar 2014

Odbornik LSV u zrenjaninskoj skupštini, Aleksandar Marton, upozorio je danas na stranačkoj konferenciji za novinare na sve učestalije krađe u Banatu. Kako je rekao, broj evidentiranih krivičnih dela iz ove oblasti povećan je za više od 25 odsto.

“Meštani banatskih sela, koji su poslednjih decenija posebno pogođeni sveopštim siromaštvom, strahuju za sigurnost svoje imovine. Na meti lopova su kuće, vikendice, prodavnice, ali i automobili, benzin, poljoprivredne mašine i proizvodi”, rekao je Marton. On je upozorio da su posebno ugrožena staračka domaćinstva.

“LSV je i ranijih godina upozoravala na ovaj problem. Prvi korak je i načinjen. Na našu inicijativu smanjena je granica štete za ovakva krivična dela sa petnaest na pet hiljada dinara”, rekao je odbornik LSV.

Marton je dodao i da LSV predlaže ubrzavanje sudskih postupaka, koji se vode protiv počinilaca ovakvih krivičnih dela, a koji, kako je napomenuo, često traju i godinama.

“Da bi se smanjio procenat izvršenih krivičnih dela, potrebno je pojačati prisustvo policije u naseljenim mestima, odnosno povećati broj policijskih službenika i formirati isturena odeljenja Policijske uprave. Vlasti moraju pokazati spremnost da zaštite sve građane naše države, bez obzira da li oni žive u gradovima ili selima. Bez takve zaštite, ova država će biti sve, samo ne bezbedno mesto za život”, poručio je Marton.

Ž.M. 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga