LSV: U Zrenjaninu pored nekih škola ne rade semafori

"Ako nisu u stanju da obezbede osnovne uslove za decu i mlade, kako od njih očekivati da urade nešto više"

11. sep 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolini pored škola.

“Građani su nam se požalili da pored Osnovne škole ‘Jovan Jovanović Zmaj’ na Šumici već skoro pola godine ne radi semafor. Takođe, u blizini Osnovne škole ‘Slavko Rodić0 u Lazarevu nema semafora, a prelaz se nalazi na magistralnom putu koji je frekventan. Na žalost, ovakvih primera ima još”, naveo je u saopštenju za javnost funkcioner LSV-a Dejan Čapo.

Dodao je da takav nemar gradskih vlasti predstavlja opasnost po bezbednost u saobraćaju, a situaciju čini još gorom to što se tako direktno ugrožava bezbednost dece.

“Nedopustivo je da se pokazuje ovakva nebriga prema našim najmlađim sugrađanima. Elementarne su stvari koje se ne smeju dovoditi u pitanje postavljanje i održavanje semafora kako bi se sačuvala bezbednost dece u saobraćaju. Ako niko od predstavnika vlasti ne razmišlja o tome, ako nisu u stanju da obezbede osnovne uslove za decu i mlade, kako od njih očekivati da urade nešto više, da poboljšaju kvalitet života i pozitivno utiču na razvoj budućnosti našeg grada – naše dece”, naveo je Čapo.

Dodao je da se putna i saobraćajna infrastruktura u Zrenjaninu “raspadaju”, semafori ne rade ni u najprometnijim ulicama, a putevi su puni rupa, što otežava upravljanje vozilima i utiče na bezbednost u saobraćaju.

(Autonomija, foto: LSV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga