LSV u Novom Bečeju protiv ustupanja gasne mreže i apoteka po hitnom postupku

Lokalna vlast angažovala revizorsku kuću, uprkos tome što ima “problematično poslovanje koje je poznato organima gonjenja”

03. feb 2017

Odbornici opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (SLV) u Skupštini opštine Novi Bečej napustili su iz protesta današnju sednicu jer nisu želeli da se o ustupanju gasne mreže i apoteka, pored još 29 tačaka, raspravlja po hitnom postupku.

Odbornica LSV Nevena Subotić je kazala da o temama izdavanja gasne mreže i i apoteke lokalnog Doma zdravlja treba organizovati javnu raspravu.

Ona je optužila vladajuću koaliciju predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS) da je, pored navedenih tema za koju se tražila rasprava po hitnom postupku, pokušala da uz njih “poturi” i ostalih 30 tačaka dnevnog reda, od kojih se neke odnose na teme koje su od vitalnog značaja za život stanovnika opštine.

Odbornici LSV su optužil lokalnu vlast da, i pored činjenice da su u budžetu opštine Novi Bečej za 2017. godinu predviđena sredstva za reprogam duga Doma zdravlja, ipak hoće apoteke da izda u zakup privatnicima.

Uobičajena je praksa da privatne apoteke nemaju interes da nabavljaju skupe, a neophodne lekove i da više vode računa o svom poslovnom uspehu nego o zdravlju građana, ocenili su odbornici LSV u saopštenju za javnost.

Oni su lokalnu vlast optužili da je bila angažovala revizorsku kuću koja je, uprkos tome što ima “problematično poslovanje koje je poznato organima gonjenja”, preporučila izdavanje gasovodne mreže u naseljenim mestima Novi Bečej i Kumane.

U koalicijia sa SNS-om u Skupštini opštine Novi Bečej su i odbornici Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga