LSV: U budžetu Novog Bečeja za “pevaljke” više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada

"Zašto je grad sve zapušteiji i prljaviji?"

18. maja 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) optužila je danas opštinske vlasti u Novom Bečej da su više novca u budžetu izdvojili za “pevaljke”, nego li za poljoprivredu i funkcionisanje opštine.

“Zašto je za ‘pevaljke’ u novobečejskoj kasi spremno 48, miliona dinara, što je na kraju kada se dodaju sredstva republike i pokrajine oko 70 miliona, a što je više nego za poljoprivredu i funkcionisanje grada i zašto u izveštaju i planu Štaba za vanredne situacije nema ni reči o prošlogodišnjoj suši, kao i o tome zašto je grad sve zapušteniji i prljaviji i zašto se prave greške pri organizaciji licitacije državne zemlje”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je upitala i koji posao obavlja osoba koja se nalazi na “izmišljenom” radnom mestu pomoćnika predsednika Skupštine grada i dodala da samo u Novom Bečeju predsednik opštine i njegov zamenik ne prisustvuju ionako retkim sednicama lokalne skupštine.

LSV je ocenio da primer Novog Bečeja pokazuje da se i na lokalnom nivou pokušava obesmisliti parlamentarizam, kao što se to radi u Skupštini Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga