LSV u 70 mesta prikupljao potpise za zaštitu domaćih poljoprivrednika

"Poput svih drugih članica EU, imamo pravo da donesemo potrebne zakone kojima ćemo zaštititi naše paore i obezbediti im ravnopravan položaj”

15. nov 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovala je tokom vikenda u 70 mesta u pokrajini akciju prikupljanja potpisa na peticiju za zaštitu domaćih poljoprivrednika.

Ta stranka je u saopštenju za javnost navela da je potpise prikupljala u 70 mesta na 114 lokacija širom Vojvodine i izrazila veliko zadovoljstvo odzivom građana.

“Ovakva reakcija građana je veliki podsticaj da iznesemo čitavu inicijativu do kraja i izborimo se za naše vojvođanske paore, kao što smo to učinili pre četiri godine kada smo zaustavili godišnju registraciju traktora”, izjavio je pokrajinski poslanik LSV Robert Kolar.

LSV je ranije saopštila da želi da prikupi 100 hiljada potpisa,sa zahtevom da se raspiše referendum kojim će biti zatraženo od Vlade i Skupštine Srbije da zaštite domaće poljoprivrednike, mala i srednja poljoprivredna gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.

Inicijativom se takođe zahteva i da država zaštiti ovdašnje poljoprivrednike i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili domaćim tajkunima.

“Niko ne dovodi u pitanje našu želju da što pre i najbržim mogućim koracima uđemo u EU. Zbog toga, poput svih drugih članica EU, imamo pravo da donesemo potrebne zakone kojima ćemo zaštititi naše paore i obezbediti im ravnopravan položaj”, rekao je Kolar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga