LSV traži zabranu radikala

Da je SRS zabranjena posle 2000. godine, kao što smo u više navrata i zahtevali, sigurno ne bi bila u prilici da i danas nastavi sa sejanjem laži i mržnje.

10. jan 2011

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da Ustavni sud Srbije zabrani rad Srpske radikalne stranke (SRS).

LSV je u saopštenju za javnost oštro kritikovala najave radikala da će organizovati mitinge kako bi sprečili „odvajanje Vojvodine od Srbije po crnogorskom modelu”. 

„Reč je o nastavku te ‘dušebrižničke’ politike SRS zbog koje su Vojvodinu napustile desetine hiljada pripadnika hrvatske i mađarske nacionalne zajednice”, ocenjuje se u saopštenju LSV.

Ta stranka je podsetila da su pripadnici SRS na mitinzima početkom devedesetih godina prošlog veka čitali spiskove nepodobnih koje treba nasilno iseliti iz Vojvodine.

“Da je SRS zabranjena posle 2000. godine, kao što smo u više navrata i zahtevali, sigurno ne bi bila u prilici da i danas nastavi sa sejanjem laži i mržnje”, piše u saopštenju.

Lideru SRS Vojislavu Šešelju se pred Haškim tribunalom sudi po optužnici koja ga, između ostalog, tereti i za proterivanje nesrspkog stanovništva iz Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga