LSV traži zabranu rada SRS

Država treba da konačno, na najjasniji način i najoštrije pokaže da više nema prostora za to, te da Srbija više nije zemlja u kojoj se politički obračuni završavaju fizičkom likidacijom

30. juna 2010

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražiće zabranu rada Srpskoj radikalnoj stranci, ako se pokaže da je postojala namera da se izvrši atentat na lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i ako istraga utvrdi da iza toga stoji predsednik SRS-a Vojislav Šešelj.
LSV je u saopštenju za javnost podsetila da od 2000. godine traži zabranu SRS-a, a ukoliko se pokaže da ta stranka zaista stoji iza planiranog atentata na Nikolića, onda traži da joj se, dalji rad kao terorističkoj organizaciji zabrani.
„Obračuni sa neistomišljenicima, uključujući i pretnje fizičkom likvidacijom su nedopustivi u modernom društvu. Država treba da konačno, na najjasniji način i najoštrije pokaže da više nema prostora za to, te da Srbija više nije zemlja u kojoj se politički obračuni završavaju fizičkom likidacijom“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga