- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV traži vanrednu sednicu

Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je od predsednika Skupštine Vojvodine Šandora Egerešija da zakaže hitnu sednicu na kojoj bi se utvrdio način na koji je otkazana sednica 12. septembra, kada je trebalo da se raspravlja o Predlogu zakona o javnoj svojini.

Šef i zamenica šefa poslaničke grupe LSV Branislav Bogaroški i Maja Sedlarević rekli su na konferenciji za novinare da je pitanje načina otkazivanje te sednice do danas ostalo bez odgovora, a LSV će zahtevati utvrđivanje odgovornosti „za sramno otkazivanje i opstrukciju rada parlamenta“.

„Ako se pokaže da je to greška u skupštini, da vidimo ko je tu grešku napravio. A ako se pokaže da je to greška pokrajinske administracije, da vidimo ko je odgovoran za tu grešku i da zatražimo njegovu ostavku“, rekao je Bogaroški.

On je dodao da je za LSV apsolutno neprihvatljivo da se na ovaj način ruši dignitet i ugled pokrajinske skupštine i zbog toga će insistirati da ovo pitanje „ne ostane na nivou rekla-kazala, bez navođenja konkretnih krivaca i konkretnih okolnosti“.

„Ako postoji odgovornost neke osobe imenom i prezimenom i ako je ta osoba neko koga postavlja Skupština Vojvodine, onda valjda treba da se sazove Skupština pa da se o tome razgovara i da iz toga proizađe neki zaključak“, naveo je Bogaroški.

Maja Sedlarević je podsetila da je LSV u nekoliko navrata inicijativama pokušao da zaštiti ugled i rad pokrajinskog parlamenta i upozorila da će LSV, ukoliko Egereši ne odgovori na inicijativu, pismo sa istim zahtevom proslediti i drugim poslaničkim grupama.

„Insistiraćemo da se utvrdi šta se desilo i ko je zaista odgovoran za sramno otkazivanje sednice Skupštine Vojvodine, jer smatramo da svako ko prećutkuje ono što se desilo u pokrajinskom parlamentu, saučestvuje u ovom sramnom činu“, rekla je Sedlarevićeva.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!