LSV traži vanrednu sednicu zbog hapšenja ratara, DS i SVM da se izjasne

Predsednici opština i gradonačelnici sa teritorije Vojvodine da ne prihvate preporuke Vlade Srbije

20. mar 2016

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine (SVM) Dušan Jakovljev pozvao je danas koalicione partnere iz poslaničkih grupa Demokratske stranke (DS) i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da podrže inicijativu LSV da Skupština Vojvodine održi hitnu sednicu zbog hapšenja poljoprivrednika na teritoriji Sombora.

“Iskreno se nadam da ćete našu inicijativu prihvatiti i podržati i potpisima i glasovima poslanika poslaničkih grupa DS i SVM”, naveo je Jakovljev i pozvao koalicione partnere da se o tome izjasne najkasnije do sutra u podne.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor ranije je najavio da će prekosutra raspustiti pokrajinski parlament i raspisati izbore, koji bi trebalo da se održe 24. aprila, istoga dana kada i republički i lokalni izbori.

LSV je u pozivu koalicionim partnerima predložila da Skupština Vojvodine usvoji zaključak kojim se od Vlade Srbije zahteva da stavi van snage zaključak od 11. marta, kojim je, kako se ocenjuje, legalizovana uzurpacija državnog zemljišta.

LSV traži da usvoji Skupština Vojvodine zaključak kojim će se predsednici opština i gradonačelnici sa teritorije Vojvodine pozvati da ne prihvate preporuke Vlade Srbije iz tog zaključka.

Ta stranka zahteva i da Ministarstvo poljoprivrede izvesti javnost ko su uzurpatori poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji Vojvodine i da protiv istih preduzme zakonom propisane mere.

LSV traži da se usvoji i zaključak kojim će se pozvati ministarstvo da bez odlaganja pristupi izradi teksta novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga