LSV traži uklanjanje grafita Treće Srbije

Novosadsko JKP Gradsko zelenilo saopštilo je danas da će u toku sledeće nedelje ukloniti sve grafite Treće Srbije

16. jan 2015

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštio je danas da gradonačelnik Novog Sada nije odgovorio na dopis koji je ta stranka uputila pre deset dana, a u kojem se traži da anti-grafiti jedinica ukloni grafite Treće Srbije koji se nalaze širom grada.

U pismu LSV se ocenjuje da ti grafiti ruže grad i stvaraju konfuziju, jer, kako se navodi, ne postoje tri Srbije, već jedna.

„Molimo da iskoristite svoj uticaj kako biste skrenuli pažnju ovoj grupaciji da prestane da ruži grad, a anti-grafiti jedinici naložite da te grafite ukloni“, poručili su novosadski ligaši gradonačelniku Milošu Vučeviću.

Oni su uz pismo dostavili i fotografije sa lokacijama grafita i ponudili svoju pomoć u prekrečavanju.

Vučević je početkom decembra prošle godine oformio anti-grafiti jedinicu u Novom Sadu sa zadatkom da sa svih fasada ukloni grafite koji ruže taj grad.

Gradsko zelenilo: Uklonićemo grafite Treće Srbije

Novosadsko JKP Gradsko zelenilo saopštilo je danas da će u toku sledeće nedelje ukloniti sve grafite Treće Srbije sa fasada u tom gradu.

U saopštenju koje je potpisao savetnik direktora za medije u Gradskom zelenilu Ivan Nožinić navodi se da će svi troškovi uklanjanja grafita biti ispostavljeni Trećoj Srbiji, jer bi bilo nekorektno da račun snose poreski obeveznici Novog Sada.

„Napominjemo da ćemo nakon uklanjanja grafita Treće Srbije po istim kriterijumima početi da uklanjamo grafite ostalih političkih stranaka i organizacija. Ukoliko stranke nisu u mogućnosti da snose troškove uklanjanja, apelujemo na njih da grafite sami prekreče“, poručio je savetnik direktora za medije u novosadskom JKP.

Prema njegovim rečima, svaka politička stranka na taj način daće svoj doprinos akciji. Nožinić je izrazio očekivanje da će se zbog toga svi politički činioci uključiti u nju.

U novosadskom Gradskom zelenilu su apelovali na sve stranke i organizacije da prestanu sa ispisivanjem grafita.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga