LSV traži smenu direktora Zoohigijene

Zbog nesposobnosti da reši problem pasa lutalica

14. okt 2015

Stručni savet za komunalna pitanja novosadske Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) tražio je danas hitnu smenu direktora JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad Aleksandra Bursaća.

U zahtevu se objašnjava da bi Bursać trebalo da bude smenjen zbog nesposobnosti, kao i zbog toga što je problem pasa lutalica u gradu dostigao razmere kakve nije imao u svojoj istoriji.

Novosadski mediji preneli su danas vest da su psi lutalice ubili noćas tri labuda u Dunavskom parku. LSV je u saopštenju ocenila da je to velika sramota za Novi Sad.

„O zbrinjavanju i sklanjanju pasa lutalica sa novosadskih ulica decenijama je brinula Čistoća. Nakon ‘prekomponovanja’ gradske vlasti u trulim političkim kompromisima i pogodbama je odlučeno da joj se ta delatnost oduzme i da se napravi novo preduzeće Zoohigijeni, kako bi tamo na miru pozapošljavali nestručne rođake“, piše u saopštenju LSV.

Kako se u njemu navodi, Zoohigijena je kupovala službene automobile, raspisivala nabavke za bespotreban inventar i radila sve osim onoga što treba da radi – da skloni i zbrine nesrećne životinje sa ulice.

„Rukovodstvo tog preduzeća, sada je očito, ne zna ni kako da uradi niti ih interesuje da organizuje i radi posao za koji su plaćeni“, dodaje se u saopštenju.

U njemu se poručuje da je gradska vlast dužna da svim građanima koji uredno plaćaju poreze i račune, jasno kaže hoće li preduzeće koje je napravila pre dve godine konačno početi da radi svoj posao, kao i ko će odgovorati jer to do sada nije bio slučaj.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga