LSV traži sednicu Skupštine grada povodom ekoloških incidenata u Kikindi

“Na teritoriji Kikinde u poslednje vreme se dogodilo nekoliko teških ekoloških incidenata, o kojima javnost nije dovoljno obaveštena, niti su imenovani krivci”

10. juna 2019

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini grada Kikinde zatražila je danas od predsednice Skupštine da zakaže sednicu lokalnog parlamenta po hitnom postupku povodom ekoloških incidenata u tom gradu.

Predložili su da se na toj sednici raspravlja o izveštaju nadležnih službi o ekološkim incidentima koji su se dogodili tokom maja i juna u Kikindi, kao i da bude formiran anketni odbor koji bi utvrdio uzroke i eventualnu vezu između ekoloških incidenata u poslednjih mesec dana.

“Na teritoriji Kikinde u poslednje vreme se dogodilo nekoliko teških ekoloških incidenata, o kojima javnost nije dovoljno obaveštena, niti su imenovani krivci”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila na to da su prvo kikindski pčelari pretrpeli ogromnu štetu, zatim na “pomor ribe” u Iđoškom kanalu za koji još nema zvaničnog saopštenja nadležnih, kao i na odlaganje opasnog otpada na prostoru bivšeg preduzeća „Hemik“.

Ocenjeno je i da ti događaji ne smeju ostati nerazjašnjeni, kao i da javnost mora biti pravovremeno i istinito informisana o njima.

“Moguće je da nam preti ekološka katastrofa. Sve ovo zaslužuje ozbiljnu raspravu u Skupštini grada, kao i formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio, zajedno sa nadležnim službama, kako je došlo do ovih incidenata i ko ih je izazvao, a zatim o tome obavestio odbornike i javnost”, naveo je šef odborničke grupe LSV-a Miroslav Grujić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga