LSV traži ostavku gradonačelnika Pančeva zbog neispravne vode

Direktorka Vodovoda i gradonačelnik ostavili su grad bez vode na 30 stepeni Celzijusa

06. juna 2015

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) iz Pančeva zatražio je danas “momentalnu smenu” direktorke gradskog Vodovoda Milice Radovanović i ostavku gradonačelnika Pavla Radanova zbog “višenedeljnog prikrivanja informacija o katastrofalnom stanju pijaće vode u Pančevu”.

Odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Vladan Keljević optužio je nadležne da su dva meseca prikrivali istinu o tome da je voda za piće u tom gradu veoma lošeg kvaliteta.

“Direktorka Vodovoda je čak javno zapretila da će biti i krivičnih prijava protiv onih koji su, po njenom mišljenju, širili paniku, da bi nas sinoć zatekla vest da je voda puna kancerogenog trihalometana i da nije ni za piće, ni za kuvanje”, rekao je Keljević.

Dodao je da za direktoricom Vodovoda ni malo nije zaostajao gradonačelnik Pavle Radanov, koji je građane nazvao “ološem” samo zato što su ga kritikovali.

“Direktorka Vodovoda i gradonačelnik ostavili su grad bez vode na 30 stepeni Celzijusa i dodatno ugrozili Pančevce. Ako to nije za smenu i ostavku, šta jeste”, upitao je Keljević.

Podsetio je da je još u aprilu mesecu i direktor Instituta “Batut” Dragan Ilić potvrdio da je nekonzumiranje vode u Pančevu morala biti hitna mera direktorice Vodovoda i sanitarne inspekcije i dodao da je izveštaj o zdravstvenoj neispravnosti vode za piće za mart mesec pokazivao 42 odsto povećane koncentracije rezidualnog hlora u distributivnoj mreži pančevačkog Vodovoda.

Na vlasti u Pančevu je koalicija Srpske napredne stranke i Demokratske stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga