LSV traži odgovornost zbog napada pasa u Petrovaradinu

Građani Novog Sada imaju pravo da znaju da li nadležne službe uopšte imaju evidenciju o opasnim psima

11. jul 2016

Funkcioner novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Jovanović izjavio je danas da ta stranka zahteva da se precizno utvrdi odgovornost svih nadležnih zbog toga što su dva pit bul terijera brutalno ubila čoveka u Petrovaradinu.

Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da to što je, prema prvim informacijama, vlasnik tih opasnih pasa van zemlje i što je u međuvremenu privedena njegova supruga, nije dovoljno. On je poručio i da ako se sam ne vrati i ne preda, vlasnik tih pit bulova može i mora biti izručen Srbiji.

„Pored toga, neophodno je utvrditi da li postoji i odgovornost pre svega nadležnih inspekcija, ili komunalne policije. Tim pre, jer je pre tačno mesec dana, iz dvorišta kuće na Kamenjaru izjurio pas rase šarplaninac i teško povredio sedmogodišnju devojčicu i njenog oca“, dodao je funkcioner LSV u Novom Sadu.

On je dodao da građani Novog Sada imaju pravo da znaju da li nadležne službe uopšte imaju evidenciju o opasnim psima, njihovim vlasnicima i uslovima u kojima ih čuvaju.

Da li je moguće da te službe nisu imale pojma o tome da neko, u dvorištu ima dva opasna psa, kadra da ubiju čoveka?“, naveo je Jovanović.

On je poručio da je važno da hitno, pre nego što opet neki opasan pas izjuri na ulicu i strada neko dete, sve nadležne institucije saopšte da li i šta tačno preduzimaju da se ovakve strahote spreče.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga