LSV traži od Vlade Srbije da zaustavi gašenje Elektrovojvodine

Gašenje Elektrovojvodine obesmišljavanje autonomije

24. maj 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) će zatražiti od Vlade Srbije da zaustavi proces gašenja Elektrovojvodine, odlučeno je na sinoćnjoj sednici Glavnog odbora te stranke.

U saopštenju LSV se navodi da je predsednik Lige Nenad Čanak ukazao da je motiv za gašenje Elektrovojvodine, posle skoro šezdeset godina uspešnog rada i postojanja, centralizacija poslovanja EPS kako bi on što lakše bio prodat. Čanak je ocenio da je, istovremeno, u pitanju još jedno ponižavanje Vojvodine.

„Ovakav postupak prema Elektrovojvodini je postupak prema svima nama. Ovo je postupak prema Vojvodini koji vodi samo jednoj stvari, a to je da se do kraja uništi ekonomska osnova Vojvodine. Da se izvorni prihodi što više smanje i da se na taj način autonomija kao takva obesmisli“, istakao je Čanak.

Predsednik LSV je ocenio i da na takvoj centralizaciji insistira samo generalni direktor EPS Aleksandar Obradović. On je upozorio da je na isti način centralizovan i poklonjen vojvođanski Naftagas, sa sve bušotinama nafte i gasa, ali i geotermalnim izvorima.

U saopštenju LSV se poručuje i da ligaši nikada neće odustati od imovine Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga