LSV traži od Stefanovića Policijsku stanicu na Novom naselju

Dačić je pre tri i po godine preuzeo ključeve prostora koji je grad ustupio policiji

21. nov 2014

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uputio je pre dve nedelje pismo ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću sa zahtevom da u prostoru koji je grad pre tri i po godine ustupio MUP-u konačno bude otvorena policijska stanica i odgovora i dalje nema, saopšteno je danas iz te stranke.

U pismu Stefanoviću, koje je LSV dostavila medijima, ističe se da je ta policijska stanica potrebna stanovnicima naselja Detelinara, Novo naselje, Telep, Adice, Satelit, Adamovićevo naselje, Kisač i Rumenka, odnosno za više od 150.000 stanovnika koji tu žive.

Novosadski ligaši su podsetili da je bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pre tri i po godine preuzeo ključeve prostora koji je grad ustupio policiji.

„Samo u periodu od 2009. do 2012. godine grad je uložio preko milion evra u Policijsku upravu Novi Sad u vidu donacija u opremi, verujući obećanjima prethodnog ministra policije da će žitelji tog dela Novog Sada konačno biti bezbedniji, da će njihova imovina biti sigurnija, a izdavanje dokumenata lakše“, navodi se u pismu.

Međutim, dodaje se, te policijske stanice još nema, a MUP je u te prostorije smestio Pograničnu policiju, od koje žitelji tog dela grada, kako se ocenjuje, nemaju ništa.

LSV je Stefanoviću poručila da je Novi Sad godinama čekao da dobije načelnika policije i više policajaca, te da ne sme da dozvoli da prođe još jedna ili više godina dok Novo naselje konačno ne dobije policijsku stanicu.

„Apelujemo da se snagom svog autoriteta založite za to da MUP konačno reši ovo pitanje i da prostor koji je grad obezbedio za policijsku stanicu to konačno i postane“, dodali su u novosadskom odboru LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga