LSV traži od državnih organa da zaustave politički progon u Beloj Crkvi

Otkaz je još strašniji, ako je posledica nepravde, političkog linča i revanšizma

05. avg 2016

Predsednica opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Beloj Crkvi Sandra Ristić ocenila je da su poslednji nemili događaji u toj opštini pitanje i posao za policiju i tužilaštvo, a ne za politička prepucavanja.

Mediji su danas preneli da je vozač kamiona u belocrkvanskom „Komunalcu“ Stanko Živanov priznao da je u noći između utorka i srede zapalio dva automobila ispred porodične kuće direktorke tog preduzeća Milice Vitomir i pokušao da zapali porodičnu kuću predsednika SO Bela Crkva Marjana Aleksića, inače visokih funkcionera SNS. Kako je objavljeno, motiv je bio nezadovoljstvo zbog otkaza koje su ovih dana dobila dvojica članova LSV, čiji je i on član.

Sandra Ristić je u pisanoj izjavi navela da, ukoliko se dokaže da je Stanko Živanov odgovoran za incident sa kojim ga mediji dovode u vezu, LSV zahteva i da se nadležni u policiji i tužilaštvu zapitaju i šta je to što je poštenog i dobrog, porodičnog čoveka, nateralo na takav čin.

„U siromašnoj opštini, kakva je Bela Crkva, dobijanje otkaza znači veliki udarac na porodicu koja od te plate živi. Taj udarac je još strašniji, ako je posledica nepravde, političkog linča i revanšizma. A upravo je to ono čemu su članice i članovi LSV, jedine opozicione stranke u Beloj Crkvi, već dugo izloženi, od Marjana Aleksića i njemu lojalnih funkcionera lokalnog odbora Srpske napredne stranke“, istakla je predsednica LSV u Beloj Crkvi.

Ona je dodala i da, nakon što je dvoje zaposlenih u JKP „Komunalac“ pre nekoliko dana dobilo otkaz, zato što su članovi Opštinskog odbora LSV,  naredni na spisku za otpuštanje je upravo i Stanko Živanov, koji sa platom od 28 hiljada dinara izdržava četvoročlanu porodicu.

Ristić je poručila da bahatost Marjana Aleksića i teror nad ligašicama i ligašima u Beloj Crkvi traje predugo.

„Uopšte, Bela Crkva je u poslednje vreme medijima i čitavoj javnosti postala poznata kao mesto u kojem se pokušavaju proterati ljudi koji su konkurencija u biznisu, redovno se šaraju table na jezicima nacionalnih zajednica, nasilno se prekraja vlast i maltretira opozicija“, navela je funkcionerka LSV.

Ona je ocenila da to nije dobar put za građanke i građane Bele Crkve i budućnost svih i da su najnoviji incidenti ozbiljno upozorenje dokle to može dovesti.

Ona je pozvala sve nadležne državne organe da to konačno zaustave.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga