LSV traži lokalne izbore u Pančevu

Gradonaćelnik iz SPS-a podneo ostavku, SNS dovodi kadrove iz Beograda na mesta odlučivanja u Pančevu

27. mar 2013

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozdravila je danas ostavku gradonačelnika Pančeva Svetozara Gavrilovića iz redova Socijalističke partije Srbije i zatražila raspisivanje prevremenih lokalnih izbora.

LSV je u saopštenju za javnost navela da je sada očigledno da on nije želeo da obavlja tu funkciju, jer je uvideo „u kakvom se lošem društvu našao“.

Na vlasti u Pančevu je koalicija SNS-SPS-D S S-URS-SPO, a LSV je pre dva meseca tražila Gligorićevu smenu zbog „višemesečnog nedolaženja na posao“.

„Činjenica je da se gradonačelniku naglo pogoršalo stanje kada je postalo jasno da je nemoćan i da ljudi iz SNS, i to neki koji nemaju nikakve veze sa gradskom upravom, vršljaju po njegovom kabinetu, i zavode, kako nam je rečeno, ‘red u Pančevu’, a ispostavilo se da ih je poslala centrala SNS“, piše u saopštenju.

LSV je optužila Srpsku naprednu stranku da je sve više kadrova počela da dovodi iz Beograda, „pored 120 hiljada Pančevaca“.

Gradski odbor LSV u Pančevu naveo je da je jedan od članova Gradskog veća u tom gradu u juznzom Banatu zapravo iz Beograda, kao i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Pančeva, koji je prethodno bio pi-ar u Turističkoj organizaciji Surčina.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga