LSV traži kaznu za fudbalski klub Kabel zbog majica s likom Mladića

"Klub pružio podršku zločinu nad Bošnjacima"

27. nov 2017

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražio je danas da lokalni fudbalski klub „Kabel“ bude kažnjen jer su njegovi fudbaleri u nedelju na teren izašli u majicama s likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, osuđenog na doživotnu robiju zbog ratnih zločina.

„Jučerašnji izlazak fudbalera Kabela na teren u majicama s likom Mladića, osuđenog za najveći ratni zločin na tlu Evrope od Drugog svetskog rata, sramota je za Novi Sad, za fudbal, vojvođansku ligu i sport uopšte„, navodi se u saopštenju LSV.

Igrači nižerazrednog novosadskog Fudbalskog kluba Kabel u nedelju 26. novembra su na teren izašli obučeni u majice s likom Mladića koji je pred Haškim tribunalom prvostepeno osuđen na doživotnu robiju zbog genocida, etničkog čićenja i drugih teških ratnih zločina u BiH.

LSV je pozvala sve nadležne organe da kaznom za klub „Kabel“ pokažu da se u Novom Sadu „neće tolerisati promocija mržnje i zločina“.

Ta stranka je ocenila da je klub pružio podršku zločinu nad Bošnjacima u susednoj zemlji, širenju verske i nacionalne mržnje, i da je time uznemiravao pripadnike te nacionalne zajednice u Novom Sadu, Vojvodini i Srbiji.

Dodaje se da je Zakonom o zabrani neonacističkih ili fašističkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašističkih simbola i obeležja, propisana kazna od 100.000 do milion dinara.

Očekujemo da Kabel bude kažnjen za primer„, naveli su u LSV.

Igrači Kabela su u tim majicama na teren izašli u nedelju u meču protiv Slavije koju su pobedili s 2:0.

To je bila utakmica Vojvođanske lige, Novosadsko-sremskog okruga.

Istog dana su i navijači FK Crvena zvezda u Beogradu, na utakmici protiv Čukaričkog na Banovom brdu, skandirali Ratku Mladiću.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga