LSV traži izbore u Bačkoj Topoli

Bačka Topola je predugo talac nerada i unutarstranačkih prepucavanja u SVM

11. dec 2014

Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Bačkoj Topoli zatražila je danas raspisivanje novih lokalnih izbora zbog, kako se navodi, katastrofalnih rezultata lokalne vlasti i činjenice da su funkcioneri i funkcionerke odgovorni za takvo stanje sada zamenjeni još nesposobnijim partijskim kolegama.

U LSV su poručili da se nedavna ostavka predsednice te opštine Melinde Kokai Mernjak i njenih saradnika i najviših funkcionera Opštinske organizacije SVM, nakon afere sa velikim stimulacijama koje su isplaćivane, ovih dana pokušava predstaviti kao principijelan gest na poziv partijskog šefa Ištvana Pastora, a ne kao, kako se ocenjuje, logična posledica zbog otimačine u opštini koja se guši u problemima i nedostatku novca za elementarne potrebe.

„Od izbora 2008. godine, kada je SVM preuzela da sama vodi ovu opštinu, ne postoji nijedan segment života naših sugrađana koji zavisi od lokalne samouprave, a da se može pohvaliti. Isto tako, tačno je i da se u ovoj opštini nije moglo ništa ni učiniti, a da za to nije postojalo odobrenje ili saglasnost Predsedništva i predsednika Saveza vojvođanskih Mađara“, navodi se u saopštenju opštinske organizacije LSV u Bačkoj Topoli.

U njemu se dodaje i da zato bilo kakav pokušaj da se kadrovi SVM koje su njihovo Predsedništvo i predsednik okvalifikovali kao nesposobne sada zamene drugim funkcionerima i funkcionerkama iz njihovih redova, a koji do sada nisu bili dovoljno dobri da budu vlast,  građanima Bačke Topole ne obećava ništa dobro.

Ligaši su poručili i da je Bačka Topola predugo talac nerada i unutarstranačkih prepucavanja u SVM.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga