LSV traži informacije o koncertu na osnovu zakona

Pošto su odgovori izostali, gradskoj vlasti je upućen i zvaničan zahtev

14. jan 2015

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) objavio je danas da je uputio i zvaničan zahtev gradskoj vlasti o koncertu Svetlane Ražnatović. Ligaši su se pozvali na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Ligaši su naveli da su gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića pitali koliko košta koncert koji se održava usred mera štednje, ko su donatori, koliki porez će folk pevačica na to platiti i da li je sa tim donatorima razgovaramo da se na isti način reše problemi koje grad ima.

U saopštenju LSV se dodaje da je Vučević upitan i zašto program na Trgu nije organizovan uz pomoć kulturnih delatnika iz Novog Sada i na taj način obezbeđen dobar provod, a Novosađanima nastup pred svojom publikom.

„Tokom svega pola godine Svetlana Ražnatović je i po drugi put pevala u Novom Sadu o trošku donatora. Budući da se u čitavoj zemlji štedi na penzionerima i prosvetnim radnicima,  da u Novom Sadu novca nedostaje za razne potrebe, kao i da se u medijima spekulisalo da će njen nastup koštati 50 hiljada evra, pristojnost je nalagala gradskoj vlasti da javnosti konačno odgovori na pitanja koja smo joj dva puta postavili“, piše u saopštenju novosadskog LSV.

U njemu se dodaje da, pošto su odgovori izostali, gradskoj vlasti je upućen i zvaničan zahtev.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Diplomci
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga