LSV traži duel kandidata za gradonačelnike

Novim Sadom posle izbora neće upravljati Aleksandar Vučić, Vojislav Šešelj, Nenad Čanak, Ivica Dačić...

13. apr 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas sve kandidate za gradonačelnike Novog Sada na televizijsku debatu u kojoj bi ukrstili planove i argumente, a medije da takvu debatu organizuju.

U saopštenju LSV se ocenjuje da je kampanja za republičke i pokrajinske izbore bacila u medijsku senku lokalne izbore u Novom Sadu.

„Ostalo je manje od deset dana do izlaska na birališta, a građani i građanke Novog Sada nisu imali priliku da u medijima vide debatu kandidata za gradonačelnike, niti programe koje stranke predlažu za budućnost glavnog grada Vojvodine i drugog po veličini grada u ovoj zemlji“, navodi se u saopštenju LSV.

Ta stranka je ocenila i da će, ako tako ostane, građani na lokalnim izborima u Novom Sadu glasati po opštem utisku, za lidera neke stranke, ne znajući šta ta stranka namerava da uradi u gradu.

U saopštenju se dodaje i da je činjenica da se gradonačelnik Novog Sada ne bira direktnim izborima nego većinom u Skupštini grada, ali i da gradom posle 24. aprila neće upravljati Aleksandar Vučić, Vojisilav Šešelj, Nenad Čanak, Ivica Dačić niti bilo ko drugi od stranačkih lidera, nego oni koje stranke predlažu za gradonačelnike.

„Novi Sad više nema vremena za greške. Mora se znati šta je čiji plan za Novi Sad“, poručuje se u saopštenju LSV.

Ta stranka je dodala i da je uverena da bi građani Novog Sada na taj način imali priliku da se uvere da LSV ima najbolji program za taj grad.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga