LSV traži da se na sledeću sednicu uvrste tačke o Vojvodini

"Već 20 godina nije bilo ni jedne tačke dnevnog reda posvećene Autonomnoj pokrajini Vojvodini"

06. mar 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine predložila je danas Skupštini Srbije da u dnevni red sledeće sednice uvrsti tačke koje se tiču Vojvodine, kao i zakon o finansiranju te pokrajine, saopštio je lider LSV Nenad Čanak.

„Već 20 godina nije bilo ni jedne tačke dnevnog reda posvećene Autonomnoj pokrajini Vojvodini i zato smo predložili da u dnevni red sledeće sednice uđe jedna tačka o Vojvodini, a sa druge strane da uđe tačka o zakonu o finansiranju Vojvodine koji je bio ustavna obaveza još prilikom donošenja Ustava pre deset godina, a koja nije ostvarena“, rekao je Čanak na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je kazao da je pitanje decentralizacije nešto što mora hitno početi da se rešava.

„Ako se to ne uradi doći ćemo u poziciju da nas dočeka novi Ustav u kome neće biti doneto ni jedno trajno rešenje“, rekao je Čanak.

Upitan o bojkotu parlamenta on je kazao da ga ne razume.

„Možete bojkotovati sednice ako je predsednica parlamenta vodi na način koji nije dobar, sa čim se ja slažem. Možete bojkotovati način formiranja dnevnog reda ili podnošenje amandmana, ali bojkot institucije kao što je skupština je pitanje šta vam preostaje ako nećete u skupštini da rešavate probleme, gde ćete ih rešavati, da li na ulici. Skupštine su izmišljene da se stvari ne rešavaju na ulici“, rekao je Čanak.

On je kazao i da je skupština oštećena kada ne radi u punom kapacitetu sa svim predstavnicima građana.

„To nije sporno, ali ja ne znam tačno na čiju će to štetu na kraju da izađe“, kazao je Čanak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga