LSV traži da se dijalog o izbornim uslovima premesti u Skupštinu

"Podržavamo sve predloge Crte, Cesida I Transparantenosti Srbija za poboljšanje stanja u medijima"

19. avg 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da su njeni predstavnici Saša Šućurović i Aleksandar Marton prisustvovali današnjem sastanku predstavnika vlasti, opozicije i eksperata koji je održan na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, te poručila da taj dijalog treba da bude premešten u Skupštinu Srbije.

“Činjenica je da u društvu u kojem nema dijaloga vlada nasilje. LSV insistira da se dijalog premesti u Narodnu skupštinu Republike Srbije, jer je to institucija sistema, a poslanici i DS i SNS i LSV i svih drugih političkih partija izabrani su na izborima da bi građane predstavljali u Narodnoj skupštini i samo je to mesto za odluke”, izjavio je nakon sastanka Aleksandar Marton, preneo je Sekretarijat za informisanje LSV.

Kako se dodaje, Marton je istakao da se LSV zalaže za poštovanje svih profesionalih standard u medijima, jer su samo tako mogući fer izborni uslovi.

“Mi, apsolutno podržavamo i sve predloge nevladinih organizacija, Crte, Cesida, Transparantenosti Srbija za poboljšanje stanja u medijima i nadamo se da će se predstavnici političkih partija o tome u Skupštini, u daljem periodu, i dogovoriti”, naveo je on, dodavši da predstavnici “najvećeg dela političkih partija u Srbiji nisu spremni na dijalog, što je veoma loše”, kao i da se to videlo i danas, “i posle sastanka i na samom sastanku”. LSV, kako je istakao, takvo ponašanje osuđuje.

Marton je ukazao da će u martu ili aprilu sledeće godine biti održani izbori na tri nivoa – republičkom, pokrajinskom i lokalnom, upozorivši da će “trenutno stanje u medijima u potpunosti ugušiti predstavljanje programa za pokrajinske i lokalne izbore”.

“Činjenica je da lokalne medije gotovo da više i nemamo. To su preslikani državni mediji, a stanje u državnim medijima je takvo da se ne govori o temama koje su vezane za AP Vojvodinu i lokalne samouprave. Nažalost, očito je da je u državnim medijima sve van Beograda predstavljeno samo kroz emisiju ‘Šarenica’”, naveo je Marton.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga