LSV traži da MUP zabrani miting SRS u Hrtkovcima

"Krunski dokaz da Šešelj i SRS nameravaju da nastave sa progonom"

18. apr 2018

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabrani miting koji je Srpska radikalna stranka (SRS) najavila za 6. maj u Hrtkovcima.

Čanak je ocenio da je predsednik SRS Vojislav Šešelj time zapravo najavio da će „ponoviti zločin za koji je osuđen na desetogodišnju zatvorsku kaznu“, te da je u pitanju i dokaz da namerava da nastavi sa progonom nesrba.

„Ovo je krunski dokaz da dokazani zločinac i SRS kao zločinačka organizacija, nameravaju da nastave sa progonom i zastrašivanjem građana nesrpske nacionalnosti i političkih protivnika“, poručio je Čanak u pisanoj izjavi.

On je dodao da su sada na potezu MUP, tužilaštvo i sve druge nadležne službe i institucije koje moraju da spreče širenje nacionalne i verske netrpeljivosti.

„Ako institucije slučajno nastave da ignorišu Šešelja i njegove saučesnike, LSV, koja je pre 26 godina od istih tih radikala telima čuvala komšije, spremna je da to učini opet“, najavio je Čanak.

Članovi SRS danas su najavili da će održati veliki miting u Hrtkovcima 6. maja, na isti dan i na istom mestu gde je na skupu SRS 1992. godine Šešelj pozvao na progon Hrvata iz tog vojvođanskog mesta.

Zbog progona Hrvata je Šešelj u Hagu osuđen na deset godina zatvora.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga